JGS-2021-DETROIT-145162-1

Oliver Askew en Kevin Magnussen springen aankomend weekend in voor de geblesseerde Rinus 'VeeKay' van Kalmthout en Felix Rosenqvist. VeeKay raakte eerder deze week geblesseerd aan zijn sleutelbeen na een fietsongeluk. Rosenqvist crashte tijdens de eerste race in Detroit hard in de muur en is niet fit genoeg om aan de start te verschijnen in Road America. 

VeeKay maakte woensdag via Twitter bekend dat hij succesvol geopereerd was aan een sleutelbeenbreuk en dat hij daardoor de race in Road America zal moeten overslaan. In diezelfde tweet kondigde hij aan dat Askew hem zal gaan vervangen bij Ed Carpenter Racing.

De Amerikaan Askew zal zijn tweede IndyCar-race binnen een week gaan rijden. In Detroit verving hij op zondag Rosenqvist. De Zweed was op zaterdag tijdens de eerste race keihard in de muur terechtgekomen. De Arrow McLaren SP-coureur zal ook in Road America niet aan de start verschijnen, omdat hij niet fit verklaard is door het medische team.

Kevin Magnussen zal daarom achter het stuur van de Arrow McLaren SP-Chevrolet plaats gaan nemen. De Deense oud-Haas F1-coureur maakt daarmee zijn debuut in de IndyCar-Series. In 2014 kwam Magnussen voor het team van McLaren uit in de Formule 1 en behaalde daar een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië dit jaar.

Lees ook: Ericsson en O’Ward winnen IndyCar-races Detroit

Lees ook: Bleekemolen verwacht dat Mercedes gaat terugslaan in Frankrijk

Lees ook: Nieuwe technische richtlijn banden na Bakoe-debacle

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden