Aston Martin-coureurs buiten de punten na touché

GP2113_123140_U5I1156

Zowel Sebastian Vettel als Lance Stroll van het team van Aston Martin zijn tijdens de Grand Prix van Rusland net buiten de punten geëindigd. Een regenachtig einde van de race zorgde voor wat chaos waarbij zelfs de teamgenoten tegen elkaar opbotsten. Ook voor Lance Stroll was het een enerverende race die heel goed begon maar eindigde in de bandenstapel. Tot overmaat van ramp kreeg Stroll na afloop ook nog een straf voor het incident met Gasly aan het einde van de race. 

Na afloop van de race kwam Vettel bij de microfoon van Jack Plooij van Ziggo Sport. "Dat Lance (Stroll, red.) mij niet zag is niets minder dan een misverstand, verder geen zorgen", aldus de Duitser. "Mijn hoop was gevestigd op een wat vroegere regenval. Uiteindelijk kwam de bui wel maar niet hevig genoeg. We besloten buiten te blijven maar dat bleek de verkeerde beslissing", zo voegt hij toe. "Het was hoe dan ook een gok die zich niet goed uitbetaalde en de verkeerde optie bleek." De viervoudig wereldkampioen finishte als twaalfde.

Bekijk hieronder het moment terug van het touché-moment tussen de Aston Martin-coureurs:

Teamgenoot Lance Stroll verscheen ook bij Jack Plooij na afloop van de race. "Het begin van de race was goed, maar het is zonde wat er gebeurde in de eindfase", aldus de Canadees. "We zijn een ronde te laat gewisseld naar de intermediate band. Toen het zover was, regende het al te hard". "Als we eerder naar binnen zouden zijn gegaan had het ons veel tijd gescheeld en ook een beter resultaat opgeleverd", concludeert Stroll.

10 seconden straf voor incident met Gasly

Stroll kwam in de natte eindfase nog in aanraking met de AlphaTauri van Pierre Gasly. De stewards zagen Stroll als veroorzaker van het ongelu en gaven de Canadees een tien seconden straf. In bocht 8 kwam Stroll buiten de baan terecht en botste op Gasly toen hij het circuit weer op wilde rijden. De 10 seconden hebben geen invloed op de uitslag, waardoor Stroll nog steeds als elfde geklasseerd staat. Stroll heeft ook twee strafpunten bijgeschreven gekregen op zijn licentie, waarmee hij in totaal op acht strafpunten in twaalf maanden komt.

Lees ook: Hamilton wint Grand Prix van Rusland na kletsnat slot

Lees ook: BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022

Lees ook: Piastri wint Feature Race en zet goede stap richting F2-titel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden