Aston Martin neemt hoofd-aerodynamica over van Mercedes

door Hidde Wissels
Aston-martin-team

Het team van Aston Martin neemt Eric Blandin over. Blandin is momenteel hoofd-aerodynamica bij Mercedes. Eind 2022 maakt hij de overstap naar het team van Lawrence Stroll.

Het is de volgende versterking voor Aston Martin, dat ook al enkele leden van Red Bull Racing heeft overgenomen om aan de toekomst te bouwen. Met het binnenhalen van Blandin is dit de eerste belangrijke medewerker die wordt binnengehaald uit het Mercedes-kamp.

"We kunnen bevestigen dat Eric Blandin volgend jaar zal gaan werken voor het Aston Martin Cognizant Formule 1-team", vertelt een woordvoerder van Aston Martin aan The Race. “Zijn exacte startdatum is nog niet bekend. De overgang van het Mercedes AMG F1-team naar ons zal goed verlopen."

In 2017 werd Blandin chief aerodynamicist bij Mercedes, waar hij eerder principal aerodynamicist was. Ook bekleedde hij belangrijke rollen bij Ferrari en Red Bull Racing bij de aerodynamica-afdeling.

Blandin is op dit moment nog werkzaam voor het team van Mercedes, maar zal te zijner tijd met verlof gaan. Aan het eind van volgend jaar zal hij zich bij Aston Martin voegen. Rond diezelfde tijd zal Dan Fallows, nu nog Red Bull, toetreden als technisch directeur bij het team van Aston Martin.

Lance Stroll / Aston Martin F1 Team
Foto: Aston Martin F1 Team

Lees ook: Hoofd aerodynamica Red Bull stapt over naar Aston Martin

Lees ook: Technische topman Alessi ruilt Red Bull in voor Aston Martin

Lees ook: Mol: “Geen fout FIA in gele-vlaggensituatie"

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden