Aston Martin-teambaas Szafnauer mogelijk naar Alpine

GP2117_174811_J5A8496

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer gaat waarschijnlijk een overstap maken naar Alpine. Algemeen directeur van Alpine Laurent Rossi liet vorige week vallen dat het team zijn management willen herzien en waarschijnlijk gaat Szafnauer daar een onderdeel van zijn.

In een poging om het team te verbeteren voor 2022 plant Alpine met een reorganisatie. Geruchten gaan de ronde dat Szafnauer het team van Aston Martin gaat verlaten om voor Alpine te werken. Er is nog geen formele overeenkomst tussen de teambaas en Alpine, wel schijnt Szafnauer een mondelinge overeenkomst te hebben met de Franse renstal. Zowel Aston Martin en Alpine willen nog niet op de geruchten reageren. Beide teams houden hun lippen stevig op elkaar.

Otmar-Szafnauer-imola-aston-martin-700x467
(c) Foto: Aston Martin F1 Team

Structuurverandering

Het is nog niet bekend welke positie Szafnauer gaat innemen als hij bij Alpine terecht komt. Het is wel mogelijk dat er een grotere structuurverandering staat te wachten met zijn komst naar het team. Er wordt ook gezegd dat de huidige racedirecteur Davide Brivio weer terugkeert naar de MotoGP in 2022. Szafnauer zou dan een grote rol binnen het team kunnen spelen, waarbij uitvoerend directeur Marcin Budkowski op technisch gebied meer verantwoordelijk op zich neemt.

Het is ook onduidelijk wat er bij Aston Martin zal gebeuren als Szafnauer vertrekt en wie er dan teambaas gaat worden. Onlangs heeft het team voormalig teambaas van McLaren Martin Whitmarsh aangenomen voor een grote rol bij Aston Martin Performance Technologies, maar hij zou eventueel een goede kandidaat kunnen zijn.

Lees ook: Vertraging bij F1-teams, vracht gestrand onderweg naar Brazilië

Lees ook: Bodyguards niet meer welkom op grid na incident Brundle

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden