Aston Martin wint evenement ter ere van 75 jaar NBA

jm2121oc483

Aston Martin heeft de NBA-challenge gewonnen. In de samenwerking tussen de Amerikaanse basketbalorganisator NBA en Formula 1 mochten de Formule 1-coureurs hun basketbalkunsten laten zien. Sebastian Vettel en Lance Stroll wisten de meeste vrije worpen raak te schieten.

Ter ere van het 75-jarig jubileum van de NBA ontstond de samenwerking tussen de sportorganisaties. Het evenement werd donderdagavond in de paddock van Circuit of the Americas georganiseerd, waar dit weekend de Grand Prix van Amerika verreden wordt. De F1-coureurs werden gecoacht door NBA-sterren als Dikembe Mutombo, Chris Bosh en Sean Elliott.

$20.000 prijs voor winnende team

Het winnende team kon een geldprijs van $20.000 (omgerekend zo'n €17.000) in ontvangst nemen, welke ze aan een goed doel naar keuze mochten schenken. Iedere coureur kreeg tien pogingen om te scoren vanuit een vrije worp. Vettel en Stroll wisten samen negen goals te maken uit hun totaal twintig pogingen en waren daarmee de winnaars. Het Aston Martin-duo heeft ervoor gekozen hun prijzengeld te doneren aan de Ann Richards School Foundation

Speciale liveries

Ter ere van het evenement werden er naast een met juwelen ingelegde basketbal ook foto's van Formule 1-auto's met liveries van de dertig NBA-teams getoond op de social media-platformen van F1 en NBA.

Lees ook: Vettel start achteraan tijdens Grand Prix van Amerika

Lees ook: Logan Sargeant nieuwe aanwinst Williams Driver Academy

Lees ook: Nieuwe F1-auto’s voor 2022 sneller dan gedacht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen