Australische Grand Prix wordt verreden mét publiek

GP-Australië-Melbourne-Start-finish

De seizoensopener in Melbourne zal hoe dan ook verreden worden met publiek. Dat is het duidelijke standpunt van Andrew Westacott, de organisator van de Australische Grand Prix.

Nu het coronavirus zich steeds verder verspreidt en sportwedstrijden overal ter wereld afgelast of uitgesteld worden, ligt ook de Formule 1 onder een vergrootglas als mondiaal reizend circus. Zo wordt de Grand Prix van Bahrein zonder publiek verreden, maken de Italiaanse teams zich zorgen omdat bijna heel Noord-Italië in quarantaine zit en is het doorgaan van de Chinese GP nog steeds ongewis.

Tegenover het Melbournse radiostation SEN zei Westacott over de vraag of het doorgaan van de race zonder publiek een mogelijkheid is: "Geen kans." Ook de nationale autoriteiten zien de Australische Grand Prix niet als risicovol. Professor Brendan Murphy, chief medical officer van de Australische overheid, zei daarover: "Er is geen bewijs van een uitbraak in Victoria [de staat waar Melbourne onderdeel van is, red.] op dit moment. Ik ben niet bezorgd om naar massale bijeenkomsten te gaan of om over straat in Victoria te lopen. Dus ik denk dat er geen risico is voor de Grand Prix."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen