Auto blijft volgens Lewis Hamilton de grootste uitdaging

Hamilton-spaanse-gp

Lewis Hamilton lijkt weer terug van weggeweest. De Mercedes-coureur, die in een spannende WK-strijd is verwikkeld met Max Verstappen, start morgen vanaf de tweede startplek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. 

Dat een stratencircuit onvoorspelbaar kan zijn, bleek maar weer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Maar liefst vijf auto's zagen de muur van dichtbij en vielen uit. Het zorgde voor een regen aan rode vlaggen. In de slotfase van Q3 was de rode vlag dan ook allesbeslissend. Onder andere Lewis Hamilton kon daardoor zijn snelle ronde niet meer afmaken, maar is wel tevreden over zijn kwalificatie. "Het rondje was wel oké, dat hadden we eigenlijk niet verwacht. We hebben veel aanpassingen gedaan. Nee is voor ons geen antwoord", zegt een tevreden Brit na afloop van de kwalificatie.

Een goede startplek is van groot belang op het smalle stratencircuit in Bakoe, maar dat de Brit vanaf pole start is dit seizoen niet meer zo vanzelfsprekend. "Deze auto is de grootste uitdaging die we hebben gehad in een lange tijd", aldus Hamilton. De Mercedes-coureur staat op dit moment tweede in het kampioenschap. Het verschil met Max Verstappen is slechts vier punten.

Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Kabinet wil gevaccineerd F1-paddock vóór Dutch GP

Lees ook: Charles Leclerc na kwalificatie: “Een pole is een pole”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden