'Bahreinse en Vietnamese Grand Prix afgelast'

0033

In navolging van de Australische Grand Prix, zijn ook de Bahreinse en Vietnamese race afgelast, zo melden bronnen aan Reuters.

De seizoensopener in Melbourne werd afgelast nadat een teamlid van McLaren positief testte op het coronavirus. McLaren trok zich daarop terug en de organisatie kon niet anders dan de race annuleren.

De race in Bahrein zou al verreden worden zonder publiek, maar is nu dus definitief van de baan. Net als de Vietnamese Grand Prix waar al grote vraagtekens rond bestonden. Het zou de eerste keer zijn dat het Formule 1-circus in Hanoi zou racen. De races stonden op het programma voor 22 maart (Bahrein) en 5 april (Vietnam).

Nu Australië, Bahrein, China en Vietnam afgelast zijn, is het logisch om te denken dat Nederland de seizoensouverture organiseert. Toch is dat allerminst zeker. Gisteren verbood de Nederlandse overheid bijeenkomsten van meer dan 100 personen tot in ieder geval 31 maart. Nu het aantal ziektegevallen voorlopig niet lijkt af te nemen, zou die maatregel langer verlengd kunnen worden en dus staat de Nederlandse Grand Prix onder druk. In dat geval komt Spanje als eerste race in beeld, maar ook daar grijpt het virus om zich heen. Monaco (24 mei) of Bakoe (7 juni) zijn dan de eerste gegadigden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen