Baku moet in juni zekerheid hebben, anders geen race

Haas-GP

Vorige week werd duidelijk dat de Grand Prix van Azerbeidzjan als achste race is afgelast. De organisatie laat nu weten dat ze uiterlijk in juni zekerheid moeten hebben, want anders kan de race geen doorgang meer vinden vanwege logistieke problemen.

Arif Rahimov laat in gesprek met GPUpdate.net weten dat de annulering niet als een verrasing kwam toen het Europees kampioenschap voetbal en de race in Australië afgelast werd. "Er kwam steeds meer druk op te staan," aldus de promoter.

Volgens Rahimov is het onduidelijk wanneer de race wel doorgang kan vinden. Dat heeft onder andere te maken met de opbouw van het circuit die zo'n twee tot drie maanden in beslag neemt en de jaargetijden. "Daarnaast moeten we de race in het warme seizoen houden, anders hebben we lege tribunes en dat is geen optie. Dat betekent dat we mikken op uiterlijk half oktober."

De organistie koestert de hoop dat in de zomer de situatie rond het virus verbetert, dan zou half oktober haalbaar zijn, omdat ze dan nog de twee tot drie maanden marge hebben. "Mocht het in juni inderdaad beter gaan, dan zou het kunnen lukken, maar als het tot eind augustus blijft zoals het nu is, dan gaat het hele feest voor ons niet door."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen