Barretto; 'Vettel naar Aston Martin, Pérez naar Alfa Romeo en Kimi met pensioen'

M236025

Sebastian Vettel zal naar Aston Martin gaan, Pérez tekent bij Alfa Romeo en Kimi zal stoppen met de Formule-1 na dit seizoen. Dat is hoe het volgens Lawrence Barretto van Formula1.com zal lopen dit seizoen.

De hele situatie waarin we nu verkeren waarbij het stoeltje bij Aston Martin felbegeerd is, vindt natuurlijk zijn oorsprong voorafgaand aan het seizoen, toen Vettel en Ferrari bekendmaakten niet langer met elkaar verder te gaan. Dit zorgde ervoor dat Carlos Sainz naar Ferrari ging, Ricciardo zijn plek bij McLaren in nam en Alonso een terugkeer maakte bij Renault.

Sebastian Vettel bleef echter team-loos en na te zijn afgewezen door Mercedes en Red Bull lijkt hij nu zijn heil te zoeken bij het toekomstige Aston Martin, wat heden ten dage nog Racing Point is. Volgens Lawrence Barretto is de kans groot dat Vettel zijn contract daar gaat tekenen en met Lawrence Stroll aan het hoofd, vader van, is het onwaarschijnlijk dat Lance Stroll het team zal verlaten. Dat betekent dat Pérez zijn biezen moet pakken.

De Mexicaan heeft aangegeven dat hij van één Formule-1 team een aanbieding heeft ontvangen en volgens Barretto's bronnen moet die aanbieding van Alfa Romeo gekomen zijn. Het moge duidelijk zijn dat Pérez een snelle coureur is, maar daarbij komt nog dat 'Checo' een groot deel van het team al kent. Het zou een terugkeer zijn voor Pérez, die in 2011 en 2012 ook al voor het team reed, destijds nog Sauber genaamd. Volgens Barretto zou het een enorm voordeel voor Alfa zijn om de 30-jarige binnen te halen als vervanging van een 41-jarige Kimi-Raikkonen, niet alleen om zijn snelheid en contacten binnen het team, maar ook om zijn vaardigheden op het gebied van feedback, iets wat het worstelende Alfa Romeo goed kan gebruiken op het moment.

Een komst van Pérez zou dus wel meteen de carrière van Kimi Raikkonen bezegelen, maar dat is volgens Barretto wel wat er gaat gebeuren. Raikkonen, die eerder al aangaf dat het uitstel van de nieuwe reglementen geen invloed heeft op zijn keuze. 'Als ik het rijden dit jaar nog leuk vind ga ik door, zo niet, dan stop ik.' Het lijkt er alleen op dat de wereldkampioen van 2007 niet persé zelf kan gaan beslissen over zijn pensioen.

Mochten deze deals worden voltrokken, dan is de kans groot dat dat ook meteen het eind van het silly-season betekent. Met Russell en Latifi, die al bijgetekend hebben bij Williams, waardoor er ook geen nieuwe kandidaten zijn voor Mercedes. Red Bull gaf al aan tevreden te zijn met de huidige line-up, en bij Alfa Tauri zal er dus ook niet veel veranderen. Alleen Haas gaf aan nog open te staan voor andere rijders, dus wellicht dat Vettel of Pérez daar ook nog naartoe kan, mocht het allemaal toch anders lopen. En bij McLaren, Ferrari en Renault zijn de transfers al voltooid. Het schijnt dus alleen nog te gaan om de te vergeven stoeltjes bij Aston Martin en Alfa Romeo.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden