Beckmann wint sprintrace Formule 3, Viscaal na straf op 17

BAH_TEST_SR-2595

David Beckmann heeft de spectaculaire sprintrace in de Formule 3 gewonnen. Bent Viscaal kwam als eerste over de streep, maar een tijdstraf van tien seconden zette hem terug naar de zeventiende plek.

Een tiende plek in de feature race betekende dat David Beckmann voor Trident vanaf pole position mocht beginnen. Achter hem stonden Clement Novalak van Carlin en Dennis Hauger van Hitech op plekken twee en drie. Verschoor en Viscaal begonnen de race respectievelijk vanaf plekken zes en zeven.

Het hele weekend was het al nat, en ook de sprintrace was geen uitzondering. Polesitter Beckmann kende een hele goede start en behield de leiding. Daarachter zat Dennis Hauger, die met een mooie inhaalactie in ronde 2 naar de eerste plek ging. Achterin het veld ging het niet allemaal even goed; Lukas Dunner tikte Cameron Das in het rond. Zij waren niet de enige met problemen, want na een gevecht met Viscaal was het voor Igor Fraga einde oefening.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1284758597159792640

Hauger en Beckmann hadden ondertussen een aardige voorsprong op de rest van het veld, maar een uitvalbeurt van Liam Lawson zorgde voor een kortstondige safety car. Viscaal zat er bij de herstart goed bij; de Nederlander klom op naar de vierde plek. Dit werd zelfs de derde plek nadat Viscaal ook Novalak voorbij ging. Helaas voor Viscaal besloten de stewards om hem voor het incident met Fraga een straf van vijf seconden te geven, dus het werd alles of niets voor de Nederlander. Dit bleek wel, want na Beckmann ingehaald te hebben moest ook leider Hauger toegeven aan de MP Motorsport-coureur.

Viscaal lag nu dus aan de leiding, en zijn voorsprong was na 17 ronden al meer dan zes seconden. Helaas kreeg Bent nog eens vijf seconden aan zijn broek nadat de stewards zijn eerdere inhaalactie op Logan Sargeant als illegaal bestempelden. Hij leek nu dus terug te vallen naar de derde plek, maar een safety car gooide nog meer roet in het eten. De race eindige op deze manier, dus de Nederlander viel erg ver terug. David Beckmann werd hierdoor de winnaar, met achter hem Piastri en Hauger op het podium. Verschoor eindigde als vijfde.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1284768493745909768

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden