Beide AlphaTauri-coureurs buiten de punten in Qatar

SI202109100147_hires_jpeg_24bit_rgb

Beide AlphaTauri-coureurs zijn buiten de punten geëindigd in de Grand Prix van Qatar. Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda startte in de top-10, maar beide mannen kwamen naar eigen zeggen snelheid tekort. De coureurs spreken na afloop met Ziggo Sport

Na de race wordt Gasly gevraagd waar het misging. "Heel eerlijk gezegd is het lastig uit te leggen want ik startte met Yuki in de top-10 en heb het uiteindelijk niet beter kunnen doen."

'Racesnelheid was er nooit'

De Fransman sluit af: "We hadden gewoon geen goede snelheid. Zelfs met nieuwe banden hebben wij een twee-stop-strategie geprobeerd en op nieuwe banden ging het ook niet beter. De racesnelheid was er nooit en de banden sleten ook veel sneller. Er lijkt nogal een en ander veranderd sinds ik stil kwam te staan in Q3."

Tsunoda: 'Moeten sterker terugkomen'

Teamgenoot Yuki Tsunoda kijkt daarentegen wel tevreden terug op een spannend moment waar hij met Valtteri Bottas en Lance Stroll vocht voor positie, maar uiteindelijk werd ingehaald. Of het een gok was om op de zachtere band te beginnen zegt de AlphaTauri-coureur van niet "Meerdere mensen kozen de zachtere band dus het was in zekere zin geen gok, over het algemeen hebben wij te veel struggles gehad en we moeten sterker terugkomen."

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Lees ook: Alonso over P3: “Heb hier zo lang op gewacht!”

Lees ook: Hamilton wint GP van Qatar voor Verstappen en Alonso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden