Beitske Visser rijdt in 2021 met Richard Mille Racing in WEC

D2vDQYhWsAAhAHV

Beitske Visser rijdt in 2021 haar eerste volledige seizoen in het World Endurance Championship (WEC), dat liet ze via sociale media weten. Het team van Richard Mille Racing bestaande uit de Duitse Sophia Flörsch, de Colombiaanse Tatiana Calderón en Visser zal onder andere de 24 uur van Le Mans gaan rijden.

Afgelopen jaar stapte de Nederlandse ook al in de auto met Flörsch en Calderón tijdens de 24 uur van Le Mans, het was haar eerste race op het historische circuit. Ze verving daarbij Katherine Legge die nog herstellende was van een blessure. Het team eindigde toen op de negende plek in de LMP2-klasse, ook in het seizoen van 2021 zullen de vrouwen in deze klasse uitkomen. Het is de op een na hoogste klasse in het WEC-kampioenschap.

Het zal niet het enige kampioenschap zijn dat de 25-jarige Visser in 2021 zal rijden. Ook in de W series zal ze weer aan de start verschijnen en dus zal Max Verstappen niet de enige Nederlandse coureur zijn die in 2021 te zien is op het circuit van Zandvoort. Door een samenwerking tussen de W series en de Formule 1 rijden de vrouwen aankomend seizoen op een aantal circuits van de kalender van de Formule 1. De Nederlandse reed in 2019 in het eerste seizoen van de W series. Grote indruk maakte ze toen ze in het eindklassement de tweede plek bemachtigde. En ook aankomend seizoen zal ze weer de strijd aan gaan met de twintig vrouwen in het kampioenschap dat speciaal is opgericht voor vrouwen. In 2020 werden de wedstrijden van de W series afgelast door de coronacrisis.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden