Bent Viscaal: 'F3-weekend om snel te vergeten'

porsche-122486

Bent Viscaal blikt voor Grand Prix Radio terug op zijn Formule 3-weekend in Oostenrijk. Het was volgens Viscaal een moeilijk weekend om te vergeten.

Het tweede Formule 3-weekend van het seizoen werd verreden op de Red Bull Ring. Viscaal begon het weekend met een achttiende plek in de kwalificatie. "Tijdens de kwalificatie maakte in nogal een grote fout waardoor het helaas P18 werd. Het was een beetje een chaotische kwalificatie met rode vlaggen. Dat doet er eigenlijk niet toe omdat het uiteindelijk een fout van mijzelf was. Ik kan niemand anders dan mijzelf de schuld geven", benadrukt Viscaal schuldbewust. "Je weet dan dat het een moeilijk weekend wordt als je als achttiende kwalificeert in zo'n competitief veld. Volgens mij zaten de eerste 25 coureurs binnen een seconden."

Tijdens de eerste race van het weekend regende het hevig. De race werd door het weer eerder gestopt. "Het was natuurlijk een erg interessante race op zaterdag", vertelt de Twentenaar. "Ik had bij de start een probleem met de auto die in een soort beveiligingsmodus ging, omdat ik teveel wheelspin had. Na bocht 1 lag ik volgens mij op plek 28. Dat is natuurlijk niet ideaal. Daarna kon ik nog wel terugrijden naar plek 16 ondanks het slechte zicht." De regenachtige omstandigheden zorgde voor erg slecht zicht. Viscaal dacht dat het zicht hooguit vijf meter was.

Uiteindelijk werd er eerder afgevlagd waardoor Viscaal de race op zondag als twintigste zou starten. "Dan wordt het een lastige race. Ik kon nog wel terugkomen naar P16 en er had misschien nog iets meer ingezeten, maar je had ook geluk nodig met DRS-treinen." DRS-trein betekent dat een aantal auto's kort achter elkaar rijden en daardoor kunnen profiteren van DRS. "In een DRS-trein was de tijdwinst acht of negen tienden per ronde, dus dat is aardig wat. Wanneer je de aansluiting verloor met de auto voor je werd het heel moeilijk om het gat weer te dichten", legt Viscaal uit.

"Al met al was het een weekend om een beetje te vergeten. De focus ligt nu volledig op Boedapest." Daar wordt komend weekend de derde ronde in het Formule 3-kampioenschap verreden. De hele terugblik van Viscaal is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Ten Voorde: ‘Heel gaaf eerste podium voor het team’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden