Bent Viscaal over F3 Spanje: "Kwalificatie deed ons de das om"

Indy-Dontje

Met een uitvalbeurt en een twintigste plek is het Grand Prix-weekend van Spanje er eentje die Formule 3-coureur Bent Viscaal het liefst zo snel mogelijk achter zich laat. "Het was natuurlijk niet het weekend waar we op gehoopt hadden, na zo'n prachtige zege op Silverstone", vertelt Viscaal in gesprek met Grand Prix Radio.

"Het ging eigenlijk fout in de kwalificatie", begint Viscaal. "We gingen een beetje out of sync en toen kwamen we helaas in de problemen in sector drie." De kwalificatierun van de Nederlander kon de prullenbak in en de feature race op zaterdag startte hij als drieëntwintigste.

De race zelf begon best goed en al vrij snel had Viscaal zich een weg naar voren gevochten. Hij reed op plek zeventien toen hij in bocht vijf iemand buitenom in wilde halen, daar ging het mis. "In bocht vijf wilde ik iemand buitenom inhalen die ging iets te enthousiast op zijn gas, daarmee verpest hij natuurlijk mijn hele race." De MP-Motorsport-coureur belandde in de grindbak en viel uit. "Als je verder naar achteren start, weet je dat het toch wel redelijk vaak voorkomt dat je dit soort acties krijgt", verzucht Viscaal.

Meeste posities gepakt

Door zijn uitvalbeurt in de eerste race moest Viscaal de tweede race als dertigste starten. De Nederlander kwam uiteindelijk als twintigste over de finish. "Ik heb de meeste posities van iedereen gepakt, dus ik ben wel tevreden over de snelheid in de race en over de inhaalacties. Zoals ik al zeg, de kwalificatie heeft ons dit weekend de das omgedaan. We moeten zorgen dat we dat voor de volgende race op orde hebben, daar gaan we natuurlijk vol voor."

De hele update van Bent Viscaal hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Hamilton wint de Grand Prix van Spanje, Verstappen P2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen