Bent Viscaal blij met progressie in Bakoe

WhatsApp-Image-2021-03-02-at-23.29.45

Voor de Formule 2 was het afgelopen weekend tijd voor de derde ronde in het wereldkampioenschap. Met nog steeds twee Nederlanders (Bent Viscaal en Richard Verschoor) in de juniorklasse werden drie races afgewerkt op het circuit van Azerbeidzjan. Bent Viscaal kijkt speciaal voor Grand Prix Radio terug op zijn weekend in Bakoe. 

"Mijn eerste keer in Bakoe, dus het was best wel vet", klinkt Viscaal volmondig. Het was voor de 21-jarige coureur los van het resultaat al een fantastische kans om te mogen racen op het circuit van Azerbeidzjan. Over het weekend zelf was Viscaal ook tevreden: "De trainingen verliepen al erg goed, we hebben de setup steeds kunnen verbeteren."

De kwalificatie

De kwalificatie kon volgens Viscaal nog beter. De Trident-coureur kwalificeerde zich uiteindelijk als vijftiende, maar maakte in zijn snelste ronde een fout die hem naar eigen zeggen een minimale top-6 startplek had gekost: "Ik dacht dat er een rode vlag was dus brak mijn snelle ronde af, een top-6 plek had zeker kunnen lukken als ik dat rondje had kunnen afmaken", aldus Viscaal.

De races

Viscaal vertrok de eerste sprintrace vanaf de vijftiende plek en wist knap wat terrein te winnen. Naar eigen zeggen had Viscaal een goed tempo en deed hij niet onder voor de mannen voor hem. Uiteindelijk finishte de 21-jarige coureur als tiende en dat betekende pole position voor de tweede sprintrace, waar Viscaal als vierde over de meet kwam. Bent Viscaal had in de feature race minder geluk. Uitgerekend zijn Nederlandse collega Richard Verschoor remde in bocht 1 te laat en reed bij Viscaal naar binnen. Vanaf dat moment was het winnen van punten schier onmogelijk en kwam hij als zeventiende over de lijn.

Lees ook: Dontje tevreden met derde plaats 24 uur van Nürburgring 

Lees ook: Fernando Alonso tevreden met zesde plaats na sprint race 

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ik voelde mij ‘sitting duck’” 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden