Bijrol voor Nederlanders in tweede race All Star Series

18 apr 2020
AllStars1804

Simracer Erhan Jajovski heeft ook de tweede race van The Race All Star Series gewonnen. De Sloveen wist op het circuit van Lime Rock Park mede-simracers Wisniewski en Brzezinski achter zich te houden. Voor de Nederlanders was slechts een bijrol weggelegd: Bono Huis wist als enige de finale te bereiken en eindigde op de achtste plaats.

Net als vorige week werden de LMP3 auto’s weer van stal gehaald. Het circuit van Sebring werd ingeruild voor het snelle, maar korte Lime Rock Park. In drie groepen en een herkansingsronde streden zowel pro coureurs als simracers voor 20 plekken in de finalerace.

Günther in de winning mood

In de eerste groep met pro coureurs mocht Mike Epps van pole position beginnen. De Britse GT coureur liet er direct na de start geen gras over groeien en reed met groot gemak naar de overwinning. Achter hem kwam de Chinese Formule 3 coureur Yifei Ye als tweede over de finish. Ook Harry Tincknell, Tristan Vautier en Jack Aitken plaatsten zich voor de finale.

Dennis Lind was in de tweede groep met pro coureurs de snelste in de kwalificatie, maar de Deen kwam bij de start in het gedrang terecht in de eerste bocht. Maximilian Günther, eerder vandaag nog de winnaar van de digitale Formule E race in Monaco, pakte de leiding. Lind verloor de Duitser niet uit het oog, maar kon in het restant van de race geen inhaalpoging inzetten. Achter het duo pakte WRX coureur Kevin Hansen knap de derde plaats. Ed Jones en James Calado eindigden op P4 en P5 en bereikten ook de finale. 

Teleurstelling voor Nederlanders

Bij de simracers was het de winnaar van de race van vorige week op Sebring, Erhan Jajovski, die de pole position opeiste. De Nederlandse kanonnen Bono Huis, Rudy van Buren en Yuri Kasdorp kwamen niet verder dan vierde, zesde en achtste plaats op de grid. Dat inhalen op het snelle, korte circuit bijna niet mogelijk is, kwam Van Buren ook achter. De Nederlander zat rondenlang vast achter Brzezinski en strandde op een paar tienden van de felbegeerde vijfde plaats. Bono Huis plaatste zich wel voor de finale door op de vierde plaats te eindigen. Pole sitter Jajovski kwam als eerste over de finish.

Finale zonder spanning

Via de herkansingsronde plaatsten De Francesco, Benyahia, Pull, Gutierrez en Chavez zich alsnog voor de finale.

De Pool Nikodem Wisniewski veroverde pole position. De enige Nederlandse troef in de finale, Bono Huis, werd zevende. De Nederlander kende een beroerde eerste ronde en zakte terug naar de negende plaats. Simracer Erhan Jajovski zat er wél goed bij en veroverde de leiding. De strijd om wie de beste pro coureur zou gaan worden ontbrandde richting het einde van de race. Lind, Epps en Günther vochten om de vijfde plaats, waardoor ook Huis aan kon haken. Er zouden echter geen positiewisselingen meer plaatsvinden. Jajovski pakte na de winst vorige week op Sebring wederom een dominante overwinning. Williams esports coureurs Wisniewski en Brzezinski finishten als tweede en derde. 

Jajovski breidt door zijn overwinning zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Volgende week vindt de laatste race van The Race All Star Series plaats.

18 apr 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen