Bijzonder: Lewis Hamilton wordt geridderd door Queen Elizabeth

door Julia Onclin
Hamilton-Bahrein

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal binnenkort in Groot-Brittannië geridderd worden door Queen Elizabeth. De Brit is daarmee de eerste nog actieve Formule 1-coureur die geridderd wordt. Voortaan is het dus niet meer Lewis Hamilton, maar Sir Lewis Hamilton.

Het raceseizoen van 2020 was er eentje waarin Hamilton met kop en schouders boven de rest van het veld uitstak. De Brit sleepte zijn zevende wereldtitel binnen en pakte tevens het zevende achtereenvolgende constructeurskampioenschap met Mercedes. Daarnaast verbrak Hamilton het recordaantal raceoverwinningen dat nog op naam stond van Michael Schumacher. Ook buiten de baan zat de Mercedes-coureur alles behalve stil. Zo richtte Hamilton de Hamilton Commission op om diversiteit in de motorsportwereld te bevorderen.

Een reeks mooie titels

Al deze bijzondere prestaties zorgden ervoor dat de Brit in 2020 al meerdere titels in ontvangst mocht nemen. Hamilton is onder andere uitgeroepen tot Laureus Sportman van het Jaar, BBC Sportpersoonlijkheid van het Jaar, GQ's Game Changer Of The Year en hij staat in de Time Magazine 100 most influential people.

Een foto van Lewis Hamilton
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

Lewis Hamilton is niet de eerste Formule 1-coureur die geridderd wordt. De Brit is echter wel de eerste coureur die nog actief is op het moment dat hij geridderd wordt. Een aantal andere voormalig Formule 1-coureurs die deze bijzondere eer ook hebben mogen ontvangen zijn: Sir Jack Brabham, Sir Frank Williams, Sir Patrick Head, Sir Jackie Stewart en Sir Stirling Moss.

"Lewis is een gigant in onze sport"

De nieuwe CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, zei het volgende over dit nieuws tegenover Formula1.com: "Lewis is echt een gigant in onze sport en zijn invloed is enorm groot zowel in als buiten de auto. Iedereen bij de Formule 1 feliciteert hem met deze welverdiende erkenning van zijn prestaties en we kijken ernaar uit om nog meer mooie dingen van hem te zien in 2021."

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden