'Binnen drie jaar willen we het niveau van huidige top 3 halen'

Otmar-Szafnauer

Otmar Szafnauer hoopt binnen drie jaar met Aston Martin op het niveau te opereren van de huidige top drie. Zo liet de teambaas van Racing Point opteken in gesprek met de officiële website van de Formule 1.

Vanaf 2021 zal Racing Point door het leven gaan als Aston Martin F1, nadat Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll een meerderheidsbelang nam in Aston Martin. Szafnauer verwacht dat het zo'n drie jaar zal duren voordat ze op het niveau acteren dat ze willen. Dat heeft alles te maken met de bouw van een nieuwe fabriek en een groter personeelsbestand.

"De fabriek zal enkele jaren in beslag nemen, we moeten mensen aannemen en inpassen en tijdens die transistiefase zul je niet op 100% werken. Ons doel is om in die tijd de top drie binnen te dringen en competitief zijn op het niveau om races te kunnen winnen en regelamatig podiums te kunnen halen. Zelfs als we niet de top drie zijn, bijvoorbeeld omdat de top drie een top vier is geworden, streven we naar het niveau dat de huidige top drie momenteel heeft."

Het zou een prestatie zijn voor het team dat tweeënhalf jaar geleden nog onder curatele gezet werd toen het nog Force India heette en voordien door het leven ging als Midland en Spyker. Tijdens die perioden was het voortbestaan van het team ook allesbehalve zeker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen