'Binnen vier maanden nieuwe investeerder voor Williams'

1920x1080-Williams-George-Russell-Robert-Kubica-GP-Italië-2019

Williams wil binnen drie á vier maanden een nieuwe investeerder of hoofdsponsor gevonden hebben. Het seizoen 2020 is in ieder geval niet in gevaar.

Het Britse team maakte vanochtend bekend per direct de samenwerking met hoofdsponsor ROKiT te beëindigen. Over een exacte reden heeft het team zich niet uitgelaten, wel dat ze hun commerciële activiteiten aan het herstructureren zijn.

"We hebben geen tijdspad voor dit proces, maar we willen het klaar hebben in de komende drie tot vier maanden", laat Williams weten aan Motorsport over de zoektocht naar een nieuwe geldschieter. "We houden ervan om dingen snel te doen in de F1, toch? We denken dat in die periode dit voor elkaar kunnen krijgen. En we hebben de financiën om dit jaar door te komen."

Jarenlang bezwoer oprichter Frank Williams, en later zijn dochter Claire, dat hun onafhankelijkheid uitermate belangrijk was voor het team. Nu het team in de verkoop staat en in andere handen kan vallen, lijken ze te breken met dat gedachtegoed. Volgens Claire Williams wordt deze stap genomen om de toekomst van hun werknemers veilig te stellen.

"Dit gaat niet over de Williams-familie. Dit gaat over het veiligstellen van de toekomst van ons team. Wat Frank altijd heeft gedaan is er zeker van zijn dat ons team, het bedrijf, onze werknemers op de eerste plaats komen. En dat doen we nu ook."

"Ik geloof niet dat het een wanhoopsdaad is. Ik denk dat het het juiste en verstandigste is om te doen. En Williams, als een familie, heeft het F1-team altijd op de eerste plaats gezet."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden