Binotto: ''Ferrari denkt na over deelname IndyCar Series''

200067-test-f1-barcelona-2-binotto-day3

Met het nieuwe budgetplafond in zicht, is het volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto cruciaal om toekomstplannen te maken.Volgens hem voelt Ferrari een sterke sociale verantwoordelijkheid jegens haar werknemers. Het team is dan ook aan het kijken of ze haar werknemers meer toekomst kan bieden door in andere raceklassen actief te zijn.

In gesprek met Sky Italia laat Binotto weten dat een deelname aan de IndyCar een mogelijk alternatief voor het team kan zijn om toch al haar werknemers een toekomst te bieden. Zo verwacht de teambaas mogelijk al vanaf 2022 deel te kunnen nemen aan de IndyCar-klasse. "Als Ferrari voelen we een sterke sociale verantwoordelijkheid jegens onze werknemers en we maken ons zorgen om hun toekomst. Daarom kijken we ook naar alternatieven naast de Formule 1, zoals de IndyCar", vertelt Binotto.

Normaal gesproken mag er volgens het reglement van de IndyCar-klasse maar één chassisfabrikant zijn. Het schijnt echter zo te zijn dat de organisatie van de IndyCar bereid is om deze regel aan te passen onder één voorwaarde. Ferrari zou dan ook als chassisleverancier of team aan de series deel moeten nemen en niet alleen als motorfabrikant. Dat is ten minste wat voormalig IndyCar-coureur en tevens ook voormalig Ferrari-coureur, Mario Andretti, beweert.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen