Binotto: "Ik sta open voor een nieuw chassis"

MAttiaBinotto

Sebastian Vettel zal aankomend weekend zomaar is een nieuw chassis kunnen krijgen. Teambaas Binotto geeft aan open te staan voor een nieuw chassis. 'Als we Seb's vertrouwen omhoog kunnen krikken met een nieuw chassis, dan krijgt hij een nieuw chassis.'

Ferrari heeft het dit seizoen ontzettend moeilijk, dat moge duidelijk zijn, maar vooral Sebastian Vettel heeft de meeste problemen. Hij heeft al vaker technische mankementen gehad tijdens de vrije trainingen en klaagt aan één stuk door over de onbestuurbaarheid van zijn auto.

Teamgenoot Charles Leclerc daarentegen heeft het ook lastig in de Ferrari, maar laat een veel betere snelheid zien. De Monegask wist dit jaar al twee podiums te pakken en afgelopen weekend zat hij er weer dichtbij met een P4.

Volgens Nico Rosberg is het onmogelijk dat een viervoudig wereldkampioen als Vettel zoveel problemen kent. 'Naar mijn mening is er iets mis met die auto, we hebben het hier over een viervoudig wereldkampioen. Sebastian moet naar Ferrari stappen en een nieuwe auto eisen.'

Volgens het Duitse RTL staat het nieuwe chassis al klaar voor Vettel, en zal het gebruikt worden in Barcelona. Het zou een goede zet zijn van Ferrari dat in deze lastige periode al helemaal geen onderlinge problemen kan gebruiken. 'We zullen alles doen om Seb comfortabel te maken in de auto,' zo sluit Binotto af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen