Binotto: "Keuze Alfa evalueren als het geen Ferrari-junior kiest"

210043-italian-gp-2021-saturday

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft erop gehint dat Ferrari met Alfa Romeo in gesprek zal gaan wanneer zij niet voor een Ferrari Academy-coureur kiezen voor het tweede stoeltje bij Alfa Romeo. Na de verschillende coureur-aankondigingen in de afgelopen week is er nog één stoeltje over voor 2022. Het gaat om het tweede stoeltje bij Alfa Romeo, naast Valtteri Bottas.

Antonio Giovinazzi verkeert nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst bij het team van Alfa Romeo. Voor de Grand Prix van Italië werd Ferrari-teambaas Binotto ook naar de situatie gevraagd en welke invloed Ferrari als motorleverancier hierop kan uitoefenen. "Het is de keuze van het team. Het team is onafhankelijk in hun rijderskeuze," liet de Italiaan weten in de persconferentie op vrijdag.

"Natuurlijk is Antonio (Giovinazzi red.) onze reservecoureur, hij is een Italiaanse coureur en onderdeel van de Ferrari-familie. Voor ons zou het geweldig zijn als hij volgend jaar een stoeltje zou hebben", ging de teambaas verder. Als motorleverancier wordt de samenwerking altijd geëvalueerd volgens Binotto. "Natuurlijk is ook de keuze van rijders onderdeel van die evaluatie.

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Monza / Italië / 2021
Foto: Foto: Mediahub Sauber Group (Florent Gooden / DPPI)

"Altijd zelfde verhaal in september"

Voor Giovinazzi is het een frustrerende periode, omdat hij nog steeds geen duidelijkheid heeft over zijn toekomst. Er worden verschillende namen genoemd voor de invulling van zijn stoeltje bij Alfa Romeo. Intussen heeft de Italiaan nog niks gehoord van teambaas Frédéric Vasseur, zo gaf hij aan tegenover Motorsport.com. "Het is altijd hetzelfde verhaal in september. In de afgelopen drie jaar zijn er in september altijd geruchten over mijn stoeltje voor het daaropvolgende jaar." Het belangrijkste is dat Giovinazzi zelf tevreden is met zijn resultaten. "Nu moet ik afwachten wat anderen besluiten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen