Binotto: Leclerc kan zelfde rol gaan spelen als Schumacher

binotto-gp-imola

Mattia Binotto vergelijkt de huidige moeilijke periode van Ferrari met de wederopbouw van Ferrari na de komst van Michael Schumacher halverwege de jaren negentig. Volgens de teambaas kan Charles Leclerc een vergelijkbare rol gaan spelen bij Ferrari als Schumacher.

Hoewel Ferrari de laatste Grands Prix enige vooruitgang heeft geboekt, blijft 2020 toch een teleurstellend jaar voor de Scuderia. Sebastian Vettel en Charles Leclerc stonden bij elkaar slechts drie keer op het podium. Deze resultaten staan in schril contrast met de resultaten van de voorgaande jaren. Volgens teambaas Mattia Binotto is Ferrari daarom bezig met de wederopbouw van het team. Binotto vergelijkt de huidige wederopbouw met de wederopbouw van het team in de jaren negentig.

"Ik vergelijk het vaak met elkaar. Ik denk dat er ongetwijfeld overeenkomsten zijn", vertelde de teambaas in de nieuwe aflevering van de podcast Beyond The Grid. "Ferrari was tussen 1995 en 2000 aan het investeren. We investeerden toen zoals we vandaag ook investeren: in technologie en in mensen. We nemen jonge mensen en jonge ingenieurs in dienst. Ferrari heeft de laatste jaren veel jonge ingenieurs aangenomen, die vandaag de dag de basis van het team aan het worden zijn", legde Binotto de vergelijking uit.

Leclerc kan volgens Binotto een rol spelen die overeenkomt met de rol die Schumacher speelde tijdens de wederopbouw van Ferrari in de jaren negentig. "Er was toen ook een leider als coureur, Michael. Ik denk dat we vandaag Charles hebben. Hij is duidelijk niet zo ervaren als Michael was, omdat hij geen wereldkampioen is. Michael was dat wel. We hebben wel een duidelijke leider op het circuit. Ik denk dat dat ook belangrijk is. Het hele team zet zich in om in de toekomst een winnend team te hebben. Charles is op het moment een stuk jonger dan Michael. Hij moet zich net als het team ontwikkelen."

"Het succes van Ferrari in de toekomst zal op de een of andere manier afhankelijk zijn van de manier waarop hij zich als leider zal gedragen. Michael was toen al een leider, maar Charles ontwikkelt zich goed als leider", aldus Binotto.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen