Binotto looft Leclerc: In juiste auto kan hij het gevecht met Hamilton aan

binotto-gp-imola

Mattia Binotto heeft in een interview met Sky Sports aangegeven dat Ferrari Lewis Hamilton niet als optie heeft gezien voor het seizoen 2021. De baas van het team uit Maranello heeft namelijk alle vertrouwen in Charles Leclerc.

Lewis Hamilton heeft zo’n twee maanden voor aanvang van het nieuwe Formule 1 seizoen nog geen handtekening onder een nieuw Mercedes-contract gezet. De Brit sprak de afgelopen jaren herhaaldelijk met Ferrari, maar tot een samenwerking kwam het nooit. Een samenwerking met de Italiaanse renstal zal er dit jaar ook niet komen. Hamilton heeft weliswaar nog geen Mercedes-contract getekend, maar Charles Leclerc en Carlos Sainz liggen al vast voor de komende twee seizoenen.

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, heeft geen spijt. "Ik denk dat we geen spijt zullen hebben van het besluit om niet te proberen Hamilton te contracteren", vertelt Binotto aan Sky Sports. "Uiteindelijk maak je de beslissingen waarvan je denkt dat die de juiste zijn." De teambaas van Ferrari is bovendien volledig overtuigd van het talent van Leclerc.

200012-test-f1-charles-leclerc-day2-700x467
© Scuderia Ferrari Press Office

"We hebben nu een fantastische coureur in Leclerc, waar we veel in geïnvesteerd hebben. We zien dat Leclerc veel talent heeft en dat hij in de juiste auto het gevecht met Hamilton aan zou kunnen. We hebben onze keuzes gemaakt en denken dat hij en Sainz een sterk duo zijn. Daarom geloof ik niet dat we spijt zullen hebben van onze keuzes", sluit de Italiaan af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen