Binotto over Sainz: ''Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt''

190001_can

Mattia Binotto heeft op de website van de Formule 1 gezegd dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt om Carlos Sainz binnen te halen, als opvolger van Sebastian Vettel. 

"Ik ben erg opgewonden", begint Binotto. ''We hebben onze keuze gemaakt en ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Ik ben erg blij dat Carlos bij het team komt en ben erg blij met onze opstelling.''

Met de komst van Sainz heeft Ferrari één van de jongste rijdersduo's uit haar geschiedenis.

''Ze zijn allebei erg jong en beginnen wat ervaring op te doen", zegt Binotto. ''We zijn niet alleen op zoek naar de winst, maar we willen ook een solide basis creëren voor de toekomst. Als je een solide basis probeert te leggen en deze is gebaseerd op een jong team, niet alleen ingenieurs, technici maar ook coureurs, dan is dat een bepaalde richting waar je voor gekozen hebt.''

Binotto is daarnaast blij dat Vettel een stoel heeft gevonden voor het volgende Formule 1-seizoen. Mede omdat Ferrari snel bekendmaakte dat het contract van de Duitser niet zou worden verlengd, heeft Vettel de tijd gehad om zijn opties te overwegen.

''Ik ben echt heel erg blij. We hebben hem snel laten weten dat zijn contract niet verlengd zou worden. Daarmee gaven we hem de kans een andere plek te vinden en het feit dat hij een stoel heeft gevonden is een succes, ook voor ons'', besluit Binotto.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen