Binotto: 'Per ronde verliezen we 0,7 seconden op de rechte stukken'

door Julia Onclin
MAttiaBinotto

Dat Ferrari er momenteel niet heel best voorstaat, was inmiddels wel duidelijk. In gesprek met de pers in Spielberg laat teambaas Mattia Binotto weten dat Ferrari zeven tienden verliest op de rechte stukken en drie tienden in de bochten. 

“We moeten de auto verbeteren. Er zijn namelijk een aantal verkeerde correlaties met het ontwerp en het gedrag van de auto, vooral qua aero”, vertelde Binotto volgens Motorsport.com. Volgens de teambaas is men snel na terugkomst van de lockdown begonnen met het ontwikkelen. Het zal volgens hem echter geen definitieve oplossing zijn.

Tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag werd al vrij snel duidelijk dat het niet best gaat met Ferrari. Zo moesten ze een seconde toegeven aan de bolides van Mercedes. Binotto stelt dat minstens een halve seconde te wijten valt aan de krachtbron en de snelheid op de rechte stukken.

"Het gaat moeilijk worden", stelt Binotto. "De ontwikkeling van de motor is namelijk bevroren voor dit seizoen.” Daarnaast heeft Ferrari ook wat problemen met de luchtweerstand van de bolide.

Lees ook: Viscaal over F3-races Oostenrijk: ‘Snelheid zit er goed in’

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden