Binotto: ''Promotie naar Ferrari te vroeg voor Giovinazzi''

1920x1080-Antonio-Giovinazzi-Sauber-GP-Hongarije-2018-77

Volgens Mattia Binotto zou een promotie naar Ferrari te vroeg zijn gekomen voor Antonio Giovinazzi. De Italiaan rijdt momenteel voor het team van Alfa Romeo en begint in 2020 aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. 

De Scuderia kwam afgelopen week met het nieuws naar buiten dat het aflopende contract van Sebastian Vettel niet zou worden verlengd. Carlos Sainz werd gepresenteerd als nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc, die een contract van twee jaar getekend heeft bij de Italiaanse renstal.

Giovinazzi verving bij Alfa Romeo de naar Ferrari vertrekkende Leclerc. Met het vertrek van Vettel zou Giovinazzi op het lijstje staan om het tweede zitje bij Ferrari in te nemen achter kopman Leclerc. Binotto heeft aangegeven dat een promotie naar Ferrari echter te vroeg zou zijn gekomen voor Giovinazzi.

''Antonio is een jongen die ik veel respecteer", vertelt Binotto aan Sky Sport Italia. ''Vorig jaar reed hij zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en een stap naar Ferrari brengt teveel verantwoordelijkheid met zich mee. Hij moet zijn schouders eronder houden. We rekenen op zijn potentie en we zullen hem helpen. Hij maakt deel uit van onze plannen, maar hij moet nog meer ervaring op doen in de F1'', besluit Binotto.

Giovinazzi rijdt in 2020 naast Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo, die een aflopend contract bij de renstal heeft. Ook het contract van Giovinazzi loopt dit jaar af. Vijf Ferrari-junioren rijden dit jaar in de Formule 2. Mick Schumacher, Callum Illot en Giuliano Alesi krijgen gezelschap van Formule 3-kampioen Robert Shwartzman en Marcus Armstrong, die als tweede eindigde in het vorige F3-kampioenschap.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen