Binotto waakt voor overmoed en ziet nog veel werk voor Ferrari

MAttiaBinotto

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, weigert mee te gaan met de gedachten dat zijn team met een voorsprong richting de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen afreist. Lewis Hamilton stelde na afloop van de testdagen dat Ferrari wel eens een halve seconde voorsprong op Mercedes zou kunnen hebben, maar volgens de Italiaan is daar niks van waar.

"Ik vind het leuk om te horen dat Hamilton denkt dat wij sneller zijn, maar ik weet zeker dat Mercedes ook sterk voor de dag zal komen in Melbourne", aldus Binotto bij Sky Sports. "Het zou totaal verkeerd zijn om er vanuit te gaan dat wij sneller zijn dan hen. Ik verwacht niet dat zij achter ons zullen liggen. Het verschil zal heel, heel klein zijn."

Volgens Binotto is er voor zijn team nog genoeg ruimte voor verbetering, ook al werkte Ferrari een nagenoeg vlekkeloze wintertest af. Toch is hij nog lang niet tevreden met waar zijn team nu staat.

"We hebben hard gewerkt, maar we moeten nog een stuk sneller en betrouwbaarder gaan worden. Er is dus ook nog een hoop werk aan de winkel. Op dit moment ben ik nog lang niet gelukkig met onze positie, al is ons uitgangspunt wel goed. We zijn nog niet klaar voor Melbourne. Het meeste werk moet nog worden gedaan."

Binotto heeft nog ruim week om zijn team gereed voor Melbourne te krijgen. Op zondag 17 maart gaat in Australië het nieuwe Formule 1-seizoen van start.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden