Binotto wil een aantal Grands Prix in 2021 overslaan

door Hidde Wissels
binotto-gp-imola

Mattia Binotto heeft tegenover onder meer Motorsport aangegeven dat hij niet bij alle Grands Prix in 2021 aanwezig zal zijn. Vanwege de groei van het aantal Grands Prix wil Binotto een planning maken, zodat de werknemers voldoende rust kunnen krijgen.

De Formule 1-kalender wordt de laatste jaren aangevuld met nieuwe races voor een kalenderjaar. Zo waren voor dit jaar, voor de coronacrisis, de Grands Prix van Zandvoort en Hanoi toegevoegd. Voor het concept van de F1-kalender van volgend jaar is er een race die plaats gaat vinden in Saoedi-Arabië en daarmee komt het aantal races op 23.

''Het groeiende aantal races maakt het zwaarder en zwaarder voor de logistiek, de monteurs en engineers'', begint Binotto. ''We gaan plannen met al onze mensen, dat is de beste manier om te garanderen dat we het seizoen afwerken met de juiste efficiëntie, concentratie en focus''.

''Door het toenemende aantal races moet je een afweging maken om te zorgen voor engineers en technici, zodat je uiteindelijk een balans vindt. Wat betreft mijzelf denk ik dat ik niet bij alle races aanwezig zal zijn.'' Wellicht slaat Binotto dit jaar nog een aantal Grands Prix over. ''Het is echter meer een mogelijkheid voor volgend jaar. De races zijn erg belangrijk als je verantwoordelijk bent voor het team, maar het managen van het team als geheel is dat ook'', besluit Binotto.

 

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden