Bitter einde van leerzaam seizoen voor Kay van Berlo in PCCD

09 nov 2020 door Tim Koenders
Image-1

Afgelopen weekend reed de Porsche Carrera Cup Duitsland in Oschersleben, natuurlijk deed Kay van Berlo ook weer mee. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op zijn weekend. Het weekend bestond uit twee races. De eerste race verliep erg goed maar helaas moest Kay het seizoen met een tegenvallend resultaat afsluiten.

“We hebben een mooi weekend gehad, een mooi weekend met een bitter einde. In de vrije trainingen zat de snelheid er goed in. Het hele weekend deden we een beetje vooraan mee zo rond plek vijf. In de kwalificatie hebben we het helaas niet om weten te zetten in mooie startplaatsen. Je hebt twee sets banden tijdens de kwalificatie. De eerste set was lek dus toen hebben we twee tijden moeten zetten op dezelfde set. Uiteindelijk moesten we starten vanaf plek acht en negen.”

“Race één vanaf plek negen wat plekken kunnen pakken bij de start. En na een paar mooie battles op P6 geëindigd. P6 is één van mijn betere prestaties van dit seizoen dus goed wat punten gepakt. De tweede race zijn we vanaf plek acht gestart. Met de start een plekje weten te winnen. Later kwam er een safety car en bij de herstart had ik contact met een andere rijder, dit liep voor mij slecht af. Ik kwam buiten de baan en daar heb ik een hoop plekken verloren, dan moet je weer vanaf achteren beginnen. Race twee zag er op het begin goed uit maar kort voor het einde werd er roet in gegooid.”

“Al met al een moeizaam seizoen maar ook zeker een leerzaam seizoen. Mijn eerste volledige seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland en volgend jaar hebben weer nieuwe kansen.”

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

09 nov 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen