Blaarvorming ‘grote verrassing’ voor Hamilton

M238313

Beide Mercedes coureurs hadden tijdens de 70th Anniversary Grand Prix grote problemen met blaarvorming op de Pirelli banden. Hamilton finishte op P2 door laat in de wedstrijd teamgenoot Bottas nog in te halen, maar tast nog volledig in het duister waarom juist het team uit Brackley niet goed met de bandenslijtage wist om te gaan.

“Het was vandaag een grote uitdaging. Red Bull had duidelijk niet de problemen met de banden die wij vandaag hadden. Het kwam voor ons als een verrassing om deze mate van blaarvorming op de banden te hebben. Ik ben dan ook tevreden dat ik gedurende de race toch naar voren ben gekomen. Op het einde had ik wederom last van blaarvorming, maar dat kwam omdat ik hard pushte om de leiders nog bij te halen”, aldus Hamilton na afloop van de race.

Op de vraag waarom de Mercedes meer last van blaarvorming had dan de auto van Red Bull, moest Hamilton het antwoord schuldig blijven. “Ik weet het niet, maar ik weet zeker dat het team er hard aan werkt om dat uit te zoeken, want we hebben dit nog niet eerder gehad. Het meest aannemelijk is dat Pirelli na de problemen met de banden vorige week ons met steeds meer bandenspanning laat rijden. Het lijken net ballonnen. Het is de hoogste bandenspanning die we ooit hadden en wellicht had dat zijn effect op ons. Ik weet niet of anderen ook deze problemen hadden, dus we gaan er zeker naar kijken.”

https://twitter.com/LewisHamilton/status/1292493588698472469

Voor Hamilton begonnen de problemen al vroeg in de race: “De eerste stint was al lastig, omdat ik steeds verder terugviel richting Max. En in de tweede stint was ik zo goed als ik kon de banden aan het managen, maar dat leek geen verschil te maken bij de blaarvorming. Op het einde leek je een soort halve band te zien. De ene kant was glad en de andere kant prima. Ik was bang dat hij zou klappen.”

Lees ook: Albon: “Goede comeback, maar had beter gekund dan P5”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden