Bleekemolen: "Alleen met regen heeft Hamilton kans op winst"

photo_2021-04-15_21-10-12

Voor de derde week op rij wordt een Formule 1-race gereden, dit weekend de Grand Prix van Oostenrijk. Max Verstappen en zijn collega's zijn weer te vinden op de Red Bull Ring, een circuit dat de meeste fans goed kennen. Zoals ieder raceweekend blikt Jeroen Bleekemolen voor Grand Prix Radio vooruit op de race.

Bleekemolen denkt dat de verhoudingen deze week niet veel zullen verschillen met afgelopen race. De teams nemen geen updates mee en tijdens vorige race werd duidelijk hoe de verhoudingen tussen iedereen liggen. "Mercedes had gezegd dat ze de auto niet meer door ontwikkelen, maar er wordt hier en daar toch gezegd dat ze met updates zullen komen. Maar deze gaan nog niet doorgevoerd worden op de Red Bull Ring."

Onvoorspelbaar weer

Bleekemolen verwacht dat Max Verstappen uiteindelijk de sterkste zal zijn op de baan, mits het droog blijft. Hoewel Verstappen goed kan omgaan met de regen, heeft Lewis Hamilton ook bewezen dat hij sterk is in de regen. "Wie weet is het een kansje voor Hamilton. Het is misschien dé kans waar hij op moet hopen want als het droog is zie ik Verstappen gewoon winnen."

Het enige verschil met afgelopen raceweekend is dat de coureurs op zachtere banden rijden. De zachtste band zal als het droog is sneller slijten en dus denkt Bleekemolen dat de pitstops sneller worden uitgevoerd. Hij verwacht wel dat er veranderingen zijn in het middenveld, omdat de Red Bull Ring een snel circuit is met rondetijden die net boven de minuut liggen. "Met een of twee tienden kun je makkelijker plekken winnen of verliezen. Vooraan denk ik dat er weinig kan veranderen."

Het is dus afwachten of de regen verandering in de race kan brengen en wie er uiteindelijk de overwinning gaat pakken. "We gaan het zien, we gaan genieten dus op naar de volgende", aldus Bleekemolen.

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel over Yuki Tsunoda en de druk op de tweede rijder

Lees ook: Nieuw motorreglement moet dit jaar vorm krijgen

Lees ook: Van der Zande: “We moeten goed naar onszelf kijken”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden