Bleekemolen: “Belangrijk om veel rondes te maken"

photo_2021-04-11_10-22-50

Veel ronden rijden en het weekend netjes opbouwen zijn de belangrijkste ingrediënten om een goed resultaat te boeken in Monaco. Dat laat Jeroen Bleekemolen weten aan Grand Prix Radio in zijn vooruitblik voor de Grand Prix van Monaco. 

De GP van Monaco is de vijfde race van het Formule 1-seizoen in 2021. Vorig jaar ging het evenement niet door vanwege de coronacrisis, maar dit jaar staat hij gewoon weer op de kalender en mag er ook publiek aanwezig zijn.

Glamour in Monaco

“We gaan ons opmaken voor de vijfde grand prix van het wereldkampioenschap Formule 1”, zegt Bleekemolen. “Dit is misschien wel de mooiste van het jaar, de GP van Monaco. Natuurlijk altijd met de glamour die erbij hoort. Dit jaar misschien iets minder want er zullen minder toeschouwers zijn. Maar alsnog er zijn toeschouwers, de boten zullen er liggen dus ik verwacht een spektakelstuk. Dat gaat sowieso op de baan gebeuren want Monaco is de plek waar fouten worden afgestraft. Eén klein foutje en je hangt in de vangrail.”

Grand Prix Monaco / Pierre Gasly / 2019
Foto: Red Bull Content Pool (Michael Regan / Getty Images)

Het is Max Verstappen nog niet gelukt om een overwinning of op het podium te finishen in Monaco. Bleekemolen ziet weer een mooie strijd aanstaande tussen Verstappen en Lewis Hamilton, waar Verstappen volgens hem aan het langste eind gaat trekken.

Weekend opbouwen

"Verstappen zoekt naar zijn eerste overwinning in Monaco. Hij is daar een paar keer supersnel geweest, maar hij heeft het nog nooit af kunnen maken. Hopelijk gaat het dit jaar wel lukken. Ik denk dat het een goede baan is voor Red Bull. Over het algemeen hebben ze veel downforce die je in Monaco nodig hebt want rechte stukken heb je bijna niet."

"Hoe meer downforce des te meer grip en dat is wat je nodig hebt in Monaco. Het is een weekend dat je netjes moet opbouwen. Baantijd betekent daar erg veel want je wil veel rondes maken om het vertrouwen op te bouwen. Je moet zo dicht mogelijk langs de vangrail gaan om in Monaco te kunnen winnen", aldus Bleekemolen.

"Het is een mooie strijd tussen Verstappen en Hamilton. Ik verwacht ook dat Hamilton heel erg sterk is op dit circuit, want hier komen vaak de goede rijders bovendrijven die nog iets extra’s hebben. Ik zie Verstappen hier winnen, omdat hij in hier altijd snel is en hij nu ook de ervaring heeft om te weten hoe je de race in Monaco moet winnen. Kwalificatie is natuurlijk erg belangrijk omdat inhalen bijna onmogelijk is. Dus die zaterdag gaat heel erg belangrijk zijn voor Verstappen om pole position te pakken”, besluit Bleekmolen.

Luister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio.

Lees meer: Ziggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

Lees meer: ”Voormalig F1-manager betrokken bij enorme fraude"

Lees meer: Richard Verschoor rijdt Formule 2-race in Monaco

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden