Bleekemolen derde na ‘mooie strijd’ in 24 uur van Dubai

IMG_20210117_113526_090

Jeroen Bleekemolen deed voor de veertiende keer mee aan de 24 uur van Dubai. De Nederlander kwam uit in de Porsche Cup klasse en finishte op de derde plaats. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Bleekemolen terug op de race en kijkt hij alvast vooruit naar de 24 uur van Daytona.

“Mijn eerste race van 2021 zit er op”, aldus Bleekemolen. “Ik heb de 24 uur van Dubai al drie keer eerder overall gewonnen. Dit jaar zat ik niet in een topauto in de GT3-klasse, maar in de Porsche Cup klasse.”

De 39-jarige Bleekemolen reed in een sterk deelnemersveld waarin diverse Porsche Super Cup coureurs, zoals regerend kampioen Larry ten Voorde, meededen. Ondanks de hevige concurrentie wist de voormalig Le Mans winnaar met zijn teamgenoten vooraan het veld mee te doen. “Ik heb een mooie strijd gehad en ben uiteindelijk derde geworden. Er is niet al te veel geks gebeurd. Mijn teamgenoot had nog een kleine aanrijding, dus toen hebben we wat tijd verloren.”

Voor Bleekemolen staat de volgende race aan het eind van de maand alweer programma: de Rolex 24 uur van Daytona. De Nederlanders is daarom al op weg naar de Verenigde Staten. Hij zal proberen om de prestigieuze race voor de eerste maal in zijn carrière op zijn naam te schrijven. “Voor mij is dit een van de belangrijkste en spannendste races van 2021. Ik heb de race namelijk nog steeds nooit gewonnen. Dit jaar rijd ik met een LMP3 van Riley, een gave auto die 300 kilometer per uur op de banking gaat. Kijken of we voor het welbekende horloge kunnen gaan!”

Luister voor de volledige update van Jeroen Bleekemolen naar Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden