Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

photo_2021-04-15_21-10-12

Jeroen Bleekemolen verwacht dat het enorm spannend gaat worden in Oostenrijk. “De verschillen zullen ongeveer door tweeën gaan.” Hoe klein de verschillen ook zijn, volgens Bleekemolen zou Verstappen de sterkste moeten kunnen zijn tijdens de Grand Prix van Stiermarken.

Dit weekend staat de Grand Prix van Stiermarken op het programma. Zoals ieder Formule 1-weekend blikt Jeroen Bleekemolen ook deze keer vooruit op wat komen gaat. Bleekemolen benadrukt dat Verstappen altijd goed voor de dag komt op de Red Bull Ring. “Ik verwacht dat hij wel de sterkste zou moeten kunnen zijn.” Op Paul Ricard ging de Red Bull goed op het rechte stuk, Bleekemolen geeft aan dat de Red Bull Ring genoeg rechte stukken heeft en dat een voordeel zou kunnen zijn voor het Oostenrijkse team.

Enorm dicht bij elkaar

Bleekemolen ziet Verstappen wellicht als favoriet maar hij denkt dat de verschillen enorm klein zullen zijn. “Het is een heel kort circuit, je kan ervan uitgaan dat de verschillen ongeveer door tweeën gaan.” Bleekemolen geeft aan dat het kleinste foutje al enorme gevolgen kan hebben. “Het zal straks echt om honderdsten gaan.”

Spanning in het middenveld

Bleekemolen is zeer te spreken over de ex-wereldkampioenen Alonso en Vettel. De openingsfase van het seizoen verliep niet altijd even soepel maar inmiddels hebben de mannen de draai weer gevonden. Net als voorin het veld verwacht Bleekemolen dat het verder naar achteren ook erg dicht bij elkaar zal zitten. “Voor de mannen in het middenveld geldt dat een foutje van drie tienden je misschien wel tien plaatsen kan kosten. Ook daar zal het zeer spannend worden.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen heer en meester

Lees ook: Larry ten Voorde domineert Carrera Cup-weekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden