Bleekemolen: “Hopelijk wordt dit het jaar”

door Tim Koenders
D9Puwr7XYAIVp_a

Net als vele andere Nederlanders neemt Jeroen Bleekemolen deel aan de 24 uur van Daytona. Jeroen rijdt in een nieuwe klasse, de LMP3. Bleekemolen heeft deze race nog nooit gewonnen, hij hoopt dat het dit jaar wel zijn kant op valt.

“Het is weer zover, de Rolex 24 staat weer voor de deur. Dat is toch wel één van de hoogtepunten van het jaar voor een langeafstand coureur, gelukkig gaat het allemaal door. We zijn al druk aan het trainen geweest, we hebben dit weekend kunnen testen en daarbij hebben we ons voor kunnen bereiden op de grote race. Dit jaar kom ik uit in de LMP3, ik rijd als zes jaar voor het team dus we kennen elkaar goed. De LMP3 is een nieuwe klasse en ik zie zeker mogelijkheden. Omdat het een nieuwe klasse is kan er natuurlijk veel gebeuren met de auto’s, ze hebben nog nooit een 24 uursrace gereden.”

“Ik kijk er heel erg naar uit, ik ga de race voor de twaalfde keer rijden. Helaas heb ik hem nog nooit gewonnen, het is echt zo’n race die nog ontbreekt op mijn CV. Ik wil echt heel graag winnen, ik heb al meerdere keren in de beste auto gezeten en iedere keer ging er wel iets fout. Een rode vlag op een verkeerd moment, een motor die plofte en ga zo maar door. Dit jaar staan er veel Nederlanders aan de start, af en toe zwaaien we als we elkaar voorbijrijden. Het is erg gaaf om hier aan de start te staan.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden