Bleekemolen over Hongarije: "Messen zijn nu echt geslepen"

photo_2021-04-15_21-10-12

Komend weekend staat alweer de elfde race van dit seizoen op de planning. Het decor voor die race is de Hungaroring in Boedapest. Na een aanvaring op Silverstone zullen ook dit weekend alle ogen gericht zijn op Max Verstappen en Lewis Hamilton. Jeroen Bleekemolen blikt net zoals altijd vooruit op wat er komen gaat. 

"De messen zijn geslepen, dat is duidelijk", begint Bleekemolen. Door de aanvaring in de eerste ronde tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Groot-Brittannië zullen de komende races alleen nog maar spannender worden. Volgens Bleekemolen is Verstappen altijd op zijn best als hij net een tegenslag heeft gehad. "Als Verstappen terug moet komen van een incident, wil hij altijd maar één ding en dat is winnen. Dat zal nu niet anders zijn."

De RB16B en de Hungaroring

Over de RB16B is Bleekemolen erg positief. "Verstappen lijkt de laatste wedstrijden het veld te controleren en mede door de RB16B, die hem goed ligt, verwacht ik dat hij dat dit weekend ook weer gaat doen." Jeroen Bleekemolen verwacht wel dat het circuit voor verrassingen kan gaan zorgen. "Het is een erg langzaam circuit en het verleden heeft ons soms mooie en onverwachte uitslagen bezorgd. Ook de banden slijten hier, net als op Silverstone, erg snel en dat kan strategieën in de war gooien."

Hongarije / 2020
Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

Het middenveld

"Ik verwacht dat het middenveld dit weekend extreem dicht bij elkaar zal zitten. Mechanische grip is op dit circuit heel erg belangrijk en de teams in het middenveld zitten wat dat betreft erg dicht bij elkaar. Het circuit is ook net anders dan andere circuits en dat kan voor verrassingen gaan zorgen", aldus Jeroen Bleekemolen.

Wil je niets missen van alles rondom de Formule 1 in Hongarije? Volg dan Grand Prix Radio om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws!

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen vecht verder 

Lees ook: Teams riskeren straf voor ongeplande bezoekjes stewards 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden