Bleekemolen over Italië: “Belooft spannend te worden”

photo_2021-04-15_21-10-12

We zijn nog maar net bijgekomen van de geweldige overwinning van Max Verstappen in Zandvoort, maar het volgende raceweekend staat alweer voor de deur. Het Formule 1-circus rijdt dit weekend op de 'Temple of Speed': het circuit van Monza. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit en hij verwacht dat Red Bull en Mercedes weer heel dicht bij elkaar zullen komen.

Monza is een snel circuit waar de gemiddelde snelheden van de auto's enorm hoog liggen met een paar lange rechte stukken. Ondanks de verwachting van Verstappen dat Mercedes daar een voordeel aan heeft, verwacht Bleekemolen dat ook de Red Bull een goede prestatie gaat neerzetten. Zeker vanwege de Honda-motor die alsmaar beter wordt.

Het verschil in Zandvoort was maar een tiende van een seconde en dus denkt Bleekemolen dat het verschil in Monza niet groter zal zijn. Hij denkt wel dat de coureurs een goede balans moeten vinden tussen de aerodynamica en downforce om snel te zijn en tegelijkertijd goed te kunnen remmen voor de snellere bochten.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monza / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Hulp van Bottas en Pérez

Ook strategie wordt belangrijk op dit circuit, waarbij Valtteri Bottas zeker het voordeel bij Mercedes is. Hij rijdt lekker dichtbij de top en kan goed meehelpen. Sergio Pérez moet zich na een slecht weekend in Zandvoort herpakken. Bleekemolen hoopt dat de Mexicaan een goede steun kan zijn voor het team en Verstappen tijdens de race. "Mercedes heeft geprobeerd om met twee auto's, één Red Bull in een foutje te lokken. Dat is ze in Zandvoort niet gelukt, maar dat gaan ze ongetwijfeld weer proberen in Monza."

Verder kijkt de coureur uit naar de gevechten in het middenveld. Met name Fernando Alonso die volgens hem helemaal tot leven is gekomen. Hij verwacht dan ook dat Alonso daar weer mee doorgaat. "Monza is een circuit met wat DRS-zones dus er zou hier en daar best wat ingehaald kunnen worden. Anders gaat het op strategie gebeuren. Laten we in ieder geval genieten, het wordt een mooi weekend", aldus Bleekemolen.

Lees ook: Horner: “In Zandvoort tiende sneller dan Mercedes”

Lees ook: George Russell naar Mercedes in 2022

Lees ook: Mol: “Zandvoort overtreft stoutste verwachtingen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden