Bleekemolen: "Silverstone kan keerpunt kampioenschap zijn"

D9Puwr7XYAIVp_a

Komend weekend tikt de Formule 1 de dubbele cijfers aan als het gaat om het aantal races in 2021. En net als voor iedere grand prix blikt Jeroen Bleekemolen tegenover Grand Prix Radio vooruit op hopelijk weer een weekend vol spektakel in Engeland. 

"Het kan een keerpunt worden in het kampioenschap", zo vertelt Bleekemolen. Mocht Mercedes niet terug kunnen slaan op Silverstone kan dat een serieuze dreun betekenen voor de kampioensambities van de regerend kampioen. Mercedes is de laatste jaren enorm dominant op het thuiscircuit, maar met de dominantie van Max Verstappen tijdens de afgelopen races lijkt dat dit weekend wel eens anders te kunnen zijn. "Misschien is het ook wel een keerpunt in de ontwikkeling van de auto, je zult namelijk wel een keer de focus moeten verleggen naar het nieuwe seizoen."

Start finish / Silverstone / 2020 British GP
Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

Sprintkwalificatie

Komend Formule 1-weekend zal er voor het eerst in lange tijd heel anders uitzien. Met op vrijdag een kwalificatie, op zaterdag een sprintrace en op zondag een normale grand prix zal het ongetwijfeld een weekend worden waarover veel nagepraat kan worden. Jeroen Bleekemolen kijkt erg uit naar deze sprintrace. "Voor ons als fans is het leuk, iets extra's om naar te kijken is alleen maar positief. Ik verwacht dat zeker de teams in het middenveld keihard zullen gaan knokken om die paar posities."

Niks missen van een bomvol weekend Formule 1? Zorg dan dat je Grand Prix Radio in de gaten blijft houden!

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië 

Lees ook: Helmut Marko: “Russell is een optie voor 2022″ 

Lees ook: F1 aan Tafel: “Sprintrace interessant experiment” 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden