Bleekemolen: “Verstappen maakt kans op winst in Imola”

photo_2021-04-11_10-22-50

De tweede Formule 1-race van het seizoen staat voor de deur. Dit weekend landt het Formule 1-circus in Italië voor de Grand Prix van Emilia-Romagna op het legendarische circuit van Imola. Jeroen Bleekemolen blikte vooruit op de race in Imola en verwacht dat Max Verstappen een grote kans maakt op de overwinning.

“Imola is een hele gave baan met de nodige uitloop, maar ook veel gras. Dat maakt het toch een stuk spannender. Een foutje wordt hier over het algemeen wat strenger afgestraft, dat is mooi om te zien”, liet Bleekemolen weten in zijn vooruitblik.

“We gaan kijken hoe de verhoudingen deze keer liggen na een mooie openingsrace in Bahrein. We hebben daar gezien dat het hele veld lekker dicht bij elkaar zit. Ik verwacht dat dit nu ook wel weer het geval zal zijn.” Bleekemolen gaf aan dat de teams wat tijd hebben gehad om de auto’s te verbeteren en hier en daar kleine aanpassingen konden doen.

“We zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat Verstappen gaat doen”, gaat de jongste Bleekemolen-telg verder. Verstappen viel vorig jaar in Imola uit, maar Bleekemolen is optimistisch. “Ik denk dat hij een hele grote kans maakt op de overwinning. De vorige race had hij wat kleine probleempjes met het differentieel. Misschien was de strategie ook nog niet helemaal top. Als ze alles voor elkaar krijgen verwacht en hoop ik dat Max de strijd aan kan gaan met Hamilton en hem kan verslaan.”

Strijd om plek drie tussen Pérez en Bottas

De derde plek zal volgens Bleekemolen naar Sergio Pérez of Valtteri Bottas gaan. “We moeten kijken of Pérez een probleemloos weekend kan rijden. Als dat zo is zit hij er denk ik niet heel ver vanaf en anders staat Bottas altijd klaar om podiumplekken te pakken. Ik ben benieuwd op Hamilton en Verstappen ook weer echt boven het veld uitsteken. Dat was duidelijk te zien in Bahrein en ik verwacht dat die twee jongens weer een stap boven de rest zullen staan.”

Bleekemolen is nieuwsgierig naar het middenveld. “Ik vind het leuk om Alonso weer terug te zien. Ik verwacht dat hij nu wat is opgewarmd, goed is ingereden en dus ook weer mooie gevechten op de baan gaat laten zien. Misschien komt er een spatje regen, maar we kunnen denk ik uitkijken naar een mooie grand prix”, sluit Bleekemolen af.

De volledige audio-update van Jeroen Bleekemolen is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Lees meer: Sergio Pérez mikt op podium in Imola
Lees meer: Bleekemolen: “Hamilton krijgt het zwaarder dan voorheen”
Lees meer: Russell: "Grootste fout uit carrière" goedmaken op Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen