Bleekemolen: "Verwacht dat het close zal zijn in Bakoe"

photo_2021-04-15_21-10-12

We gaan ons opmaken voor de zesde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 en dit keer in Bakoe, Azerbeidzjan. Het is net als Monaco een stratencircuit en daarmee kunnen we het misschien wel een klein beetje vergelijken, of toch niet? Jeroen Bleekemolen blikt speciaal voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Bleekemolen vertelt dat ook in Bakoe het asfalt niet zoals normaal gebruikt wordt en er dus weinig rubber op de baan zal liggen. "Daarmee zal de grip ook een beetje vergelijkbaar zijn met Monaco. Natuurlijk rij je tussen de muren en worden fouten keihard afgestraft. Je moet de nodige lef hebben om snel te zijn, dus daarmee kun je het ook goed vergelijken met Monaco."

"Maar een heel groot verschil is dat de baan in Bakoe een ontzettend snel recht stuk heeft. Het heeft het langste rechte stuk van de kalender. Daarmee speelt motorvermogen natuurlijk een belangrijke rol. Red Bull Racing is hier in het verleden altijd al snel geweest, maar Mercedes was natuurlijk ook oppermachtig met een hele snelle motor met veel vermogen. Ik verwacht dus zeker dat het close gaat zijn."

Verstappen vol vertrouwen

"Max Verstappen zit na zijn overwinning in Monaco natuurlijk vol vertrouwen, hij zal echt wel hard tussen die muren door kunnen gaan", gaat Bleekemolen verder. "Hopelijk verliest hij niet teveel op dat lange rechte stuk ten opzichte van Mercedes. Maar ik verwacht dat hij lekker mee kan doen."

Bleekemolen hoopt dat Sergio Pérez in Azerbeidzjan zijn teamgenoot ook goed kan helpen. "Hopelijk kan Pérez Verstappen, na ook wel een goede race in Monaco, lekker helpen en in die goede positie komen. Dat kan helpen voor de strategie. Hij moet zeker proberen om de Mercedessen een beetje te breken, zodat ze in de aanval kunnen gaan en geen plekken verliezen tijdens die zo belangrijke pitstops.

Ferrari

"Ferrari was in Monaco natuurlijk zeer snel met Charles Leclerc, maar ook met Carlos Sainz. Maar de vraag is of ze dit kunnen voortzetten. Ik denk dat het wel iets lastiger zal worden. Ik zie ze niet als een kanshebber voor de overwinning", blikt Bleekemolen vooruit. "Theoretisch had Leclerc in Monaco best kunnen winnen, maar in Bakoe zal dat toch wel lastig worden."

"De Ferrari van dit jaar heeft natuurlijk een wat zwakkere motor, ze zullen hard aan de bak moeten. Anderzijds staat het baanrecord nog wel steeds op naam van Leclerc, hij is vaker heel snel gegaan op het circuit van Bakoe. Van hem verwacht ik dan ook dat hij wel lekker mee gaat doen en wie weet tegen een podium aantikt."

Bleekemolen kijkt ook even naar het middenveld, wat nog steeds erg dicht bij elkaar zit. "Jongens als Alonso, Vettel en Räikkönen leveren gewoon mooie gevechten. Ik kan eigenlijk niet wachten, hopelijk behoudt Verstappen de leiding in het wereldkampioenschap", sluit de jongste Bleekemolentelg af.

Lees ook: Max Verstappen verwacht dat Mercedes terug zal slaan in Bakoe

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull niet vleugellam

Lees ook: Tom Coronel tevreden na TCR Euro Series in Paul Ricard

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden