Bob Fernley wordt chef van Mclaren's Indy 500-project

jm1701se298

Bob Fernley heeft een nieuwe baan. De voormalig plaatsvervangend teambaas van Force India gaat het IndyCar-programma van McLaren leiden. Het team uit Woking kondigde afgelopen weekend aan dat Fernando Alonso in 2019 een nieuwe poging gaat wagen om de Indianapolis 500 te winnen.

Het team maakt daarbij net als in 2017 gebruik van de auto’s en techniek van Andretti Autosport, maar zal de auto dit keer wel met eigen McLaren-personeel prepareren. Fernley is aangesteld om dit project te gaan leiden.

De 65-jarige Engelsman was de afgelopen tien jaar de vervangend teambaas van Force India, maar vertrok toen de stal werd overgenomen door Lawrence Stroll. In de jaren tachtig was hij in de IndyCars werkzaam voor het Ensign-team en dus wordt het een warm weerzien: “Terugkeren op de Brickyard [de bijnaam van de Indianapolis Motor Speedway] is erg speciaal. Ik ben er trots op het McLaren-project te mogen leiden.”

McLaren en Alonso doen volgend jaar alleen mee aan de Indy 500. Fernley moet gaan uitzoeken of McLaren daarna een heel IndyCar-seizoen gaat draaien.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden