Bottas: "Belangrijk om samen punten te pakken"

M174992

Valtteri Bottas heeft tijdens de Grand Prix van Stiermarken een podiumplaats weten te bemachtigen. De Finse coureur bleef Sergio Pérez nipt voor en bereikte hierdoor de derde positie.

Bottas reed zaterdag een goede kwalificatie en pakte de tweede tijd, maar vanwege een gridstraf moest hij als vijfde starten. "Door de slechte start was dit het maximale vandaag. Het was belangrijk om samen voor de punten te gaan. We hopen hetzelfde volgende week te doen", reageerde hij na de race tegen Mark Webber.

Red Bull Racing deed in de slotfase van de Grand Prix van Stiermarken een laatste poging om Bottas in te halen door Pérez naar binnen te halen. Hierdoor hoopte het team de punt voor de snelste raceronde te pakken. Dat lukte echter niet, want Hamilton dook op het laatste ook nog naar binnen. De Brit pakte daarmee de snelste tijd van Red Bull af. Pérez kwam ook net tijd tekort voor de laatste podiumplaats, die ging naar Bottas. "Het was aan het einde erg close en er was weinig voorsprong. Het was het beste dat ze konden doen. Ik ben echter blij dat we het konden verdedigen en dat we op het podium staan."

'Volgend weekend beter'

Bottas heeft de hoop dat het volgend weekend beter zal gaan, wanneer de coureurs wederom in Oostenrijk zullen racen. "Geen straffen en een goede kwalificatie. Dan kunnen we gaan", aldus Bottas.

Tegen Ziggo Sport zei Bottas dat hij ondanks de gridstraf het maximale eruit heeft gehaald. Zonder straf denkt de Fin dat hij makkelijk voor de tweede plek had kunnen vechten. "Met name Verstappen was erg buiten handbereik vandaag" Hij besluit dat het volgende week moeilijk wordt en er geen wonderen verricht kunnen worden in een week tijd.

Lees ook: Max Verstappen wint dominant GP van Stiermarken

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Lees ook: Langzamere pitstops vanaf GP Hongarije door richtlijn FIA

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden