Bottas: DAS-systeem klaar voor gebruik in Australië

M174992

Het was het gespreksonderwerp tijdens de Formule 1-tests op Barcelona: het Dual Axis Steering-systeem van Mercedes. Valtteri Bottas heeft laten weten dat het systeem gebruikt kan worden tijdens de Australische Grand Prix. Al is het nog wel onduidelijk wanneer het systeem het meeste voordeel oplevert, aldus Bottas.

'Alles werkt goed met het systeem. We leren er nog steeds over, maar zijn blij om het op de auto te hebben en hebben vooralsnog geen issues gevonden, dus het werkt goed allemaal,' zei Bottas voor de camera van F1.com. Met het systeem kunnen de coureurs van Mercedes het stuur aantrekken om zo de stand van de banden te veranderen. Op het rechte stuk zou dat leiden tot een hogere topsnelheid en minder bandenslijtage.

Volgens Bottas hebben de engineers veel geleerd over het systeem tussen de eerste en tweede testweek, maar is het een en ander nog onduidelijk. 'De engineers hadden [tussen week één en twee] meer tijd om de data te analyseren en richtlijnen voor ons als coureurs op te stellen voor wanneer het systeem het gebruikt kan worden, in welke situaties het meeste oplevert, hoe groot het voordeel is, op welke banen - dat is nog een klein vraagteken,' aldus Bottas daarover.

Op vrijdag 13 maart weten we het, wanneer de eerste training van 2020 begint op Albert Park, Melbourne in Australië.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen