Bottas: "DRS-trein gaat inhalen lastig maken"

M280505

Valtteri Bottas heeft de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Italië gewonnen. Normaal gesproken start je de hoofdrace dan ook vanaf pole, maar de Mercedes-coureur zal de race vanaf de laatste plek starten. Hij incasseert namelijk een gridstraf wegens een wissel naar een nieuwe krachtbron. De Fin verwacht dan ook een pittige race. 

"Ik voel me goed. Het voelt alsof ik al heel lang niet meer als eerste over de finish ben gekomen na afloop van een race", begon de Fin bij het podiuminterview na afloop van de sprintkwalificatie. "We starten de race jammer genoeg achteraan. Ik vind het vervelend dat we die straf pakken, maar het is niet anders. Onze auto is goed, dus ik ga vechten."

Valtteri Bottas / Mercedes / Italië / Monza / Formule 1 / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

DRS-trein maakt inhalen lastig

Hoewel Monza een circuit is met veel rechte stukken en de Mercedes een enorm goede pace heeft, is inhalen erg lastig. Zo wist de teamgenoot van Bottas, Lewis Hamilton, na een enorm slechte start de McLaren-bolide van Lando Norris niet in te halen. Ook Red Bull-coureur Sergio Pérez wist niet veel plekken te winnen. Bottas wacht dus een pittige race. "Het wordt geen makkelijke race. Er ontstaat vaak een DRS-trein. Wat betreft de strategie kunnen we misschien nog wat en we hebben vrije bandenkeuze. Bovendien hebben we nog een nieuwe set softs, mediums en harde banden over. Hopelijk kan ik toch nog een trofee pakken."

Lees ook: Bottas wint sprintrace, maar Verstappen op pole GP Italië

Lees ook: Daruvala wint tweede F2-sprintrace, Viscaal knap tweede

Lees ook: Nieuw motorreglement komt in 2026, MGU-H verdwijnt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden