Bottas duidelijk over afstelling, Hamilton twijfelt

M278103

De mannen van Mercedes zijn beide tevreden over de vrijdag in België. Lewis Hamilton twijfelt nog wel een beetje over zijn afstelling. Valtteri Bottas weet zeker dat hij graag snel op het rechte stuk wil zijn, hij kiest er daarom voor om met minder neerwaartse druk te gaan rijden op Spa-Francorchamps.

Lewis Hamilton heeft laten weten tevreden te zijn na de eerste dag in België. Het moeilijke aan dit circuit is het vinden van de juiste balans volgens de Brit. “Of je bent snel in de eerste en derde sector, of je bent snel in de tweede.” Het team probeerde beide opties, één in de eerste vrije training en één in de tweede. Volgens Hamilton zaten beide opties erg dicht bij elkaar qua rondetijd. Ook de weersvoorspellingen zijn erg lastig. “Iedereen vertelt ons steeds wat anders, we zullen zien. We moeten in ieder geval heel voorzichtig zijn met de afstelling van de auto.”

Bottas wil snelheid op rechte stuk

Waar Hamilton nog twijfelt over zijn afstelling heeft Bottas zijn keuze al gemaakt. De Fin wil snel zijn op het rechte stuk en gaat daarom voor een snelle eerste en derde sector. “Het is moeilijk te vergelijken maar deze keuze voelt gewoon het beste.” Alleen de regen kan zijn afstelling nog veranderen. “Het is even opletten maar we kijken per sessie wat het weer gaat doen.”

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Verstappen na definitief afschrijven motor

Lees ook: Verstappen crasht, maar is toch snelste in VT2 GP van België

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden