Bottas: "Eerste ronde sprintkwali wordt full action"

M288878

Valtteri Bottas heeft zich als derde gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie in Brazilië. Helemaal tevreden is de Fin echter niet. De auto doet namelijk nog niet helemaal wat de Mercedes-coureur wil. "Ik ben niet volledig tevreden", stelde Bottas na afloop van de kwalificatie voor de camera bij Paul di Resta.

"Het was een beetje tricky tijdens de eerste vrije training", begon de Fin. Hij kwam tijdens VT1 niet verder dan de vierde tijd op een halve seconde van zijn teamgenoot, Lewis Hamilton. Het probleem lag volgens Bottas vooral in sector 1. "Ik voelde me in de eerste sector niet heel comfortabel in de auto. Tijdens de kwalificatie was dat wel wat beter, maar ik verloor in bocht 1 en 2 en op het rechte stuk nog steeds het meest ten opzichte van Lewis (Hamilton red.)."

"Eerste ronde full action"

De Fin wist ook Max Verstappen niet te snel af te zijn en zal de sprintkwalificatie als derde starten. Toch ziet hij nog zeker mogelijkheden. Als hij gevraagd wordt naar die eerste ronde, krijgt hij een glimlach op zijn gezicht en een twinkeling in zijn ogen. "Ik heb nog steeds een goede startplek en alles is nog mogelijk. Hopelijk wordt het in de eerste ronde full action."

Lees ook: Lewis Hamilton start vanaf P1 in sprintkwalificatie Brazilië

Lees ook: Max Verstappen kiest startnummer 1 bij wereldtitel

Lees ook: Gridstraf Hamilton vanwege nieuwe verbrandingsmotor

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden