Bottas en Hamilton blikken terug op een 'prima vrijdag'

M238421

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton stonden vandaag allebei een keer bovenaan de tijdenlijst. Bottas was de snelste tijdens de eerste training en Hamilton reed in de middag de snelste tijd. De Mercedes-coureurs geven aan een 'prima vrijdag' te hebben gehad.

"Het was een goede dag, het voelde niet slecht", vertelt Bottas. "Ik worstelde met wat onderstuur in het begin van de ochtendsessie maar dat is op te lossen door de setup van de auto te veranderen." Volgens Hamilton was het een prima dag, hoewel het ook aardig zwaar was. "Ik ben hier nog nooit geweest terwijl het zo warm is omdat we hier altijd in mei zijn", begint de Brit. "Het is natuurlijk prachtig weer, maar in de auto is het een 'killer'. Het is ook zwaar voor de banden, maar het was een prima dag."

De Mercedessen hadden, in tegenstelling tot afgelopen zondag, vandaag geen last van blaarvorming. "We hadden vandaag geen last van blaarvorming. Het asfalt is wat ruwer dus de banden verslijten meer dan dat er blaren ontstaan", legt Bottas uit. "Dat is voor ons alleen maar goed." Hamilton plaats hier een kanttekening bij. "Ik heb geen blaarvorming gezien, maar dat zagen we vorige week vrijdag ook niet, dus ik weet het nog niet. Het voelde goed en we gaan zo debriefen. Dan weet ik beter waar we op dat gebied staan."

"we hebben long runs gedaan met alle banden. Daar kunnen we veel van leren voordat de race start", aldus Bottas. Volgens de Fin hebben hij en het team ook geleerd van de weekenden in Silverstone, en zal het op het gebied van banden beter gaan. Hamilton denkt toch dat het spannend kan worden met Red Bull. "In de long runs lijken we erg dicht bij Red Bull te zitten, dus ik denk dat het een spannende race kan worden. (...) De long run zag er niet slecht uit, maar ik weet niet hoe veel verder wij en Red Bull nog kunnen gaan (met de banden Red.). Dat gaat onder andere bepalen of we een of twee keer gaan stoppen in de race."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden