‘Bottas gaat volop meedoen om titelstrijd in 2020’

M202915

Oud-wereldkampioen Mika Häkkinen is ervan overtuigd dat Valtteri Bottas in 2020 volop mee kan doen om de titel. Tot nu toe is Valtteri nog niet in de buurt geweest van de titel, maar volgens Mika kan daar in 2020 verandering in komen.

In 2020 begint Valtteri aan zijn derde seizoen voor Mercedes, en misschien wel zijn belangrijkste. Zijn contract loopt namelijk aan het eind van 2020 af, en hij is niet de enige waarbij dat het geval is. Daarbij komt dat Vettel ook nog eens niet verder gaat bij Ferrari. Verder heeft Russell laatst ook uitgesproken ietwat jaloers te zijn op al zijn collega's die plekken krijgen bij topteams.

Toch denkt tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen dat Valtteri nu ‘beter dan ooit’ is. In de meest recente podcast van de Formule 1, F1 Nation, sprak Mika zijn lof uit over de huidige Flying Finn. Zo zou Bottas in 2020 daadwerkelijk een vuist kunnen maken in de strijd om de titel. ‘Valtteri zit in een goede positie bij Mercedes. Hij is een ontzettend goede coureur en verkeert in een hele goede staat van doen. Hij heeft hard gewerkt.’

Valtteri Bottas wordt de laatste tijd, mocht hij geen nieuw contract krijgen bij Mercedes, ook gelinkt als mogelijke opvolger van Daniel Ricciardo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen